waarom is oreo haram

waarom is oreo haram

Waarom is Oreo haram?

Daan Willems
2025-02-06
Beste antwoord

Oreo-koekjes kunnen als haram worden beschouwd omdat ze mogelijk ingrediënten bevatten die niet toegestaan zijn volgens de islamitische dieetregels, zoals bepaalde soorten vet of eetstoffen die van niet-halalbronnen komen. Het is belangrijk om het etiket te controleren op de aanwezigheid van gelatine of andere additieven die afkomstig zijn van niet-halal dieren. Bovendien kunnen kruisbesmettingen met haram-producten ook een rol spelen.